Thursday, November 3, 2011

11 Perkara Kena Tahu






















Hola... Salam...

Neway, hadirnya entri adalah disebabkan aku telah di tag oleh Chegu di blog beliau... Terujanyer aku bila aku di tag oleh Blogger lain.... Rasa macam nak gi kedai kat hujung simpang tuh lepas tu beli goreng pisang banyak² pastu suap bagi kucing makan... Hahahaa...

Okay, berbalik kepada tajuk Entri di sini aku akan letak 11 Perkara Tentang Aku yang telah disoal siasat oleh Chegu... Lepas dah siap 11 perkara tentang aku akan tag lagi 11 Bloggers dengan soalan² dari aku pulak.... Masa tu korang wajib jawap.... Kalau tak nanti kucing aku suap pulak kome ngan goreng pisang yang aku beli tadi.... So tanpa membuang masa, 11 Perkara Tentang Aku   :-


1) status, bujang? berpunya? atau berkahwin?
aku belum kahwin LAGI...

2) makanan kegemaran gapo dio?
Aku sangat suka sambal lempung/ peparu tambah² plak yang dimasak oleh mak aku...

3) korang minat drama negara mana? malaysia, indon, korea, jepun, omputih?
Aku susun ikut mana 1 pilihan utama aku ok... Omputih, Malaysia, Jepun, Indon, Korea

4) last cerita melayu yang korang tengok ape?
Tv Series last aku tgk Cinta Elysa... Movie plak Libas

6) kartun ape yang korang minat?
Hurm.... Agak susah nak jawap... Tapi setiap sabtu aku akan terpacak depan TV tengok Sin Chan & Doraemon....

7) cerita paling happy dalam idup korang?
Ditawarkan keroje ngan gomen...

8) kisah paling sedih pulak?
Tak merasa kasih sayang seorang Bapa sebab arwah meninggal masa aku baru berumur 2 1/2 tahun...sobs sobs sobs...

9) mak abah korang asal mana?
Mak aku Nogori Sembilan & Bapak aku Perak

10) aset paling berharga korang sekarang ape?
Rumah teres single storey....

11)dulu kecik-kecik ko nak jadi ape? selari tak dengan ape yg ko buat sekarang?
Aku nak jadi Perdana Menteri.... Sekarang aku dok Pejabat Penghulu.... Kira PM peringkat mukim lar..hahahaa...

Tu dia selesai aku jawap 11 soalan yang ditanya...

sekarang turn aku plak nak tanya soalan kat kome² yang kena tag...


1) status, bujang? berpunya? atau berkahwin?
2) makanan kegemaran kome?
3) korang minat drama negara mana? malaysia, indon, korea, jepun, omputih?
4) apa nama timangan korang?
6) kartun ape yang korang minat?
7) cerita paling happy dalam idup korang?
8) kisah paling sedih pulak?
9) novel paling best yang pernah korang bace?
10) aset paling berharga korang sekarang ape?
11)dulu kecik-kecik ko nak jadi ape? selari tak dengan ape yg ko buat sekarang?

Kepada yang sudah kena tag ni, sila rujuk RULES dulu..

Yang kena tag ni adalah 11 orang terakhir yang comment kat entri² aku...nanti biler kome dah selesai jawap, link² lar ke sini pulop yer...n jgn luper tinggalkan komen kome...

Cik Eykaa
Linniey
hanifborhan
Cik May
AzelYusoff
Nisa
Run Away
fadhleyanie
Rahmah Ram Ram
Shiema
Miss Eiza





1.apa nama timangan korang
2.suke warne ape and kenape suke warne tu
3.agak-agak kahwin umo brapa?
4.laman sesawang yang korang ade? sila nyatakan
5.ciri-ciri lelaki/ wanita yang buat korang suke kat diorang
6.pernah kena buli tak? atau pernah tak buli orang?
7.nama ayah dan ibu korg and 3 patah perkataan untuk diorang.(selain i luv u, i miss u dan yg sewaktu dgnnyer)
8.suke kucing tak
9.novel paling best yang pernah korang bace?
10.pernah dikecewakan x?




11)dulu kecik-kecik ko nak jadi ape? selari tak dengan ape yg ko buat sekarang?

5 comments:

Chegu said...

Hahaha... Lu memang best bro, pkena sambal peparu jom... Perrrggghhh

Ca'Oi_Bartowski said...

haha...

neway aku bru perasan, naper aku ade 2 set 11 soalan nih...???

Run Away said...

memang patut tahu...thanks tag yana..;d

Rahmah Ram Ram said...

siapp!!

Mekasih sebab tag akak... :)

http://bla-bla-blub-blub.blogspot.com/2011/11/kena-tag-lagi.html

Nisa Greennnpanda said...

ken tag lak dh.. nnti sy wat ye..