Wednesday, February 8, 2012

Sum 41 datang MalaysiaKumpulan punk rock dari Kanada, Sum 41 bakal mengadakan persembahan istimewa Rockawayfest di Kuala Lumpur pada 14 April 2012.

Sum 41 yang dianggotai oleh Deryck Whibley, Tom Thacker, Jason McCaslin dan Steve Jocz sepatutnya terlibat dengan Rockaway Festival yang diadakan tahun lalu, tetapi berikutan kecederaan yang dialami oleh Whibley telah memaksa mereka membatalkan kesemua persembahan pada tahun 2011.

Pengarah Livescape, Rahul Kukreja berkata, "Kami sangat gembira kerana dapat membawa Sum 41 ke Malaysia. Sememangnya kami kecewa apabila mereka tidak dapat menghadiri ke acara yang dirancang tahun lalu tetapi apa yang saya tahu adalah mereka telah mengubahsuai persembahan mereka. Semestinya eminat boleh menjangkakan persembahan bertenaga daripada mereka.

"Sum 41 juga akan mengakhiri konsert jelajah dunia "Screaming Bloody Murder" di Kuala Lumpur. Oleh itu kami berharap peminat mereka dapat hadir dan menyokong di persembahan istimewa Rockawayfest," kata Rahul lagi.

Sum 41 mula menempa nama di persada arus perdana menerusi single pertama "Fat Lip" yang dipetik daripada album "All Killer, No Filler" pada tahun 2001. Sehingga kini, mereka telah menghasilkan empat lagi buah album iaitu "Does This Look Infected?" (2002), "Chuck" (2004), "Underclass Hero" (2007) dan "Screaming Bloody Murder" (2011).

Kumpulan Bunkface dan One Buck Short turut terpilih sebagai artis pembuka tirai untuk persembahan istimewa ini. Bakal diadakan pada 14 April 2012 di KL Live, jam 7.30 malam, peminat boleh mendapatkan tiket pra-jualan yang berharga RM108 atau RM138 untuk harga normal. Bagi yang tidak sempat, anda boleh membeli tiket di pintu pada hari persembahan yang berharga RM158 dan untuk RM238 untuk VIP di mana makanan dan minuman akan disediakan.

No comments: