Monday, October 31, 2011

Unifi..??


Unifi..??

Pernah dengarkan..setakat ni servis dia tak cover 1 Malaysia lagi..Aku still menunggu-nunggu kehadiran Unifi ke Ipoh...Tak sabar dah rasenyer...


Aku ni tak lar pandai sgt pasal benda² ni tapi rasenyer aku belum cukup kurang bijak lagi untuk tak tahu nak bezakan bestnya Unifi berbanding Streamyx/Broadband semua...Gambar bawah ni sbgi contoh tahap ke'best'an Unifi nih..Aku dah test tengok video panjang² kat Youtube tu dan aku sangatlah terkejut bila langsung takde buffering..Wow...Pergh...

Servis ni disediakan dalam 3 pakej iaitu VIP5, VIP10 & VIP 20..klu duit gaji sebulan tu berlebih² boleh kot nak amik pakej VIP 20..Beza VIP20 dengan VIP5 cuma RM100 jerk..So tepuk dada tanyalah selera internet surfing kome tahap dewa or tahap budak darjah 1 hari² reti bukak Facebook jerk..

Lepas tu nak lagi best, pakej Unifi ni bukan sahaja tertakluk kepada penggunaan internet, tapi cover sekali dengan perkhidmatan telefon rumah dan juga HyppTV Free Channel..Fuhyoo..


Ape lagi kome nak.?.Dengan pakej serendah RM149 dah leh cover 3 servis(Sebelum ni RM149 tu aku leh cover 2 servis je)..Bak slogan Bank Rakyat, "Saya Mesti Pilih"...

So, cukuplah serba sedikit penerangan aku pasal Unifi ni..Kepada pengguna² tegar internet yang terdiri dari golongan Kaki Download, Online Gamer & etc, aku memang rekmen sangatlah kome beralih kepada Unifi ni..Tapi kalau light user aku rasa tak perlu beralih kepada Unifi pun takpa..Terpulanglah, duit kome, kome yang pakai, kome yang bayar...Maklumat lanjut pasal unifi boleh klik >>SINI<<

Sekian saja entri kali ni, Adios Amigos..Salams..

p/s : blogbest >>Ben Ashaari<<

2 comments:

iz said...

samalah pakai unifi..
best.. =)

Ca'Oi_Bartowski said...

aku lom pki lagi..tpi dah test lar...

tak sabr nk tunggu unifi masuk ipoh...